second_logo

ALUMNI MEMBER

Otkup zlatnika

 

Zlatnik je kovanica ili novčić koji je izrađen od, kako mu samo ime kaže, zlata. Prema određenim tvrdnjama,vrednost zlatnika bila je 12 puta veće od vrednosti srebrnjaka. Koliko vredi jedan zlatnik prilikom otkupa zavisi od procene stručnih lica odnosno od finoće i količine zlata od kojeg je zlatnik izrađen. Dakle, u zavisnosti od čistoće zlata, odnosno udela čistog zlata u leguri, zavisiće i cena koja se nudi prilikom otkupa.

 

Otkup i cena zlatnika 

 

Kada je reč o ceni otkupa zlatnika, potrebno je imati u vidu da se ona svakoga danamenja. Zašto? Kada se vrši otkup zlatnika, odnosno kada se formira cena otkupa, vodi se računa o vrednosti samog zlatnika. Pored toga što se finoća zlata procenjuje od strane stručnih lica, obraća se i pažnja na vrednost zlata na svetskoj berzi kao i na vrednost nacionalne valute.

 

Ukoliko posedujete zlatnike i želite da ih unovčite posetite nas. Zalagaonica Golden Masters vrši otkup zlatnika u ime i za račun naših ovlašćenih partnera po odličnoj ceni. Posetite naš lokal u Lominoj 5a na Zelenom vencu i unovčite vaše zlatnike.

POSLEDNJE SA BLOGA
U Srbiji sve više trgovaca zlatom

Veliki broj radnji koje se bave otkupom zlata otvoreno je prethodne godine na teritoriji Srbije. Jedini uslov za obavljanje ove delatnosti je registracija firme koja se bavi proizvodnjom predmeta od dragocenih metala.

Saznaj više...
Otkup zlata na listi poslova za pranje novca

Prema mišljenju stručnjaka, otkup zlata je po najnovijoj listi poslova koji su pogodni za pranje novca, jako visoko plasiran. Zbog toga i ne čudi sve veći broj firmi, radnji koje se sve češće otvaraju na teritoriji Srbije.

Saznaj više...
Nakitom se plaćaju računi

Otkup zlata je danas sve učestaliji posao, i zaista unosan. Otkup zlata se vrši u zlatarama, menjačnicama pa čak i frizerskim salonima. Prema zvaničnim podacima, otkup zlata sme da se bavi 880 radnji na teritoriji Srbije. 

Saznaj više...
Gde trgujete vašim zlatom?
U ovlaščenim zlatarama
Menjačnicama
Bilo kom lokalu koji se bavi otkupom
Preko interneta
Rezultati