second_logo

ALUMNI MEMBER

Otkup zlata

 

Zlato spada u plemenite metale. Ono što ga karakteriše je njegova mekoća, zatim sjaj i specifična žuta boja. Predmeti od čistog zlata otporni su na veliki broj uticaja kao što su kiseonik, sumppor, voda i veliki broj kiselina. Zlata ne menja boju prilikom izlaganja vazduhu. U današnje vremen, zlata je jako teško pronaći u čistom obliku s obzirom da se miksuje za ostalim plemenitim metalima. Upravo iz tog razloga, jako je teško odrediti gustinu zlata sa sigurnošću.

 

Za razliku od ostalih dragocenih metala, zlato je najisplativije kada je reč o investiranju. Zašto? Zato što cena zlata nema ogromne varijacije i stabilna je. Zlato je kroz istoriju, kao i srebro bilo deo novčanog prometa,odnosno njime se plaćala roba i usluga.

 

Otkup zlata i njegova cena otkupa

 

Koliko vredi moje zlato? Verovatno jedno od čestih pitanja ljudi koji žele svoje dragocenosti od zlata da daju u otkup. Jasno je da cena otkupa zlata zavisi pre svega od gramaže koja se utvrđuje pomoću baždarenih vaga u okviru lokala u kojem se vrši otkup zlata. Pored gramaže, gleda se i finoća zlata koja takođe utiče na vrednost, tj cenu zlata. Finoća zlata je zapravo količina čistog zlata u samoj leguri. To znači da što je veći procenat čistog zlata, cena otkupa zlata je naravno veća i obrnuto.

 

Zalagaonica Golden Masters bavi se posredovanjem prilikom otkupa zlata između naših klijenata i partnera i garantuje vam dobre uslove prilikom otkupa. Posetite naš lokal i saznajte vrednost vašeg predmeta od zlata. Kada je otkup zlata u pitanju bavimo se posredovanjem kod:

POSLEDNJE SA BLOGA
U Srbiji sve više trgovaca zlatom

Veliki broj radnji koje se bave otkupom zlata otvoreno je prethodne godine na teritoriji Srbije. Jedini uslov za obavljanje ove delatnosti je registracija firme koja se bavi proizvodnjom predmeta od dragocenih metala.

Saznaj više...
Otkup zlata na listi poslova za pranje novca

Prema mišljenju stručnjaka, otkup zlata je po najnovijoj listi poslova koji su pogodni za pranje novca, jako visoko plasiran. Zbog toga i ne čudi sve veći broj firmi, radnji koje se sve češće otvaraju na teritoriji Srbije.

Saznaj više...
Nakitom se plaćaju računi

Otkup zlata je danas sve učestaliji posao, i zaista unosan. Otkup zlata se vrši u zlatarama, menjačnicama pa čak i frizerskim salonima. Prema zvaničnim podacima, otkup zlata sme da se bavi 880 radnji na teritoriji Srbije. 

Saznaj više...
Gde trgujete vašim zlatom?
U ovlaščenim zlatarama
Menjačnicama
Bilo kom lokalu koji se bavi otkupom
Preko interneta
Rezultati