second_logo

ALUMNI MEMBER

Otkup ordenja

 

Ordenje se dodeljuje pojedincima za posebne zasluge. Najčešće je izrađivano od zlata, srebra, bronze, olova, ali i od legura metala. Pored lične vrednosti za nosioca ordena, ordenje može imati i veliku novčanu vrednost ukoliko se odlučite da ga date na otkup. Kolekcionari ordenja širom Sveta često izdvajaju visoke sume novca za ordenje koje im nedostaje u kolekciji. Davanjem na otkup ordenja može doneti značajan novčani prihod.

 

Ordenje se prvi put pojavilo tokom drugog veka pre nove ere, kada je bilo poznato kao felera, pa otuda i pojam feleristika, oblast koja se bavi sakupljanjem i proučavanjem ordenja. Izgled ordenja tada je bio vrlo sličan kao i sada. Bile su to okrugle ili elipsoidne pločice na kojima su bili ornamenti i figure. Ordenje su uvek dobijali oni ljudi koji su učinili nešto značajno za opšte dobro, državu, vladara.

 

Otkup ordenja – cena otkupa

 

Cena za otkup ordenja zavisi od vrste i kvaliteta materijala od koga je orden izrađen, dizajna, veličine, težine, ali i od retkosti i značenja samog ordena. Retki komadi ordenja mogu dostići vrlo visoku cenu pri otkupu. Očuvanost ordenja takođe utiče na cenu otkupa. Najveću vrednost ima zlatno ordenje. Količina novca koju donosi otkup zlatnog ordenja zavisi od finoće zlata, odnosno od količine čistog zlata u ordenu.

 

 

Kao posrednici između vas i naših ovlašćenih partnera, vršimo otkup ordenja, priznanja i medalja, iz različitih perioda i zemalja Sveta. Vrsni poznavaoci numizmatike i feleristike daće Vam stručnu procenu vrednosti ordena. Posetite nas u tržnom centru Zeleni venac i informišite se o svim pogodnostima vezanim za otkup ordenja.

POSLEDNJE SA BLOGA
U Srbiji sve više trgovaca zlatom

Veliki broj radnji koje se bave otkupom zlata otvoreno je prethodne godine na teritoriji Srbije. Jedini uslov za obavljanje ove delatnosti je registracija firme koja se bavi proizvodnjom predmeta od dragocenih metala.

Saznaj više...
Otkup zlata na listi poslova za pranje novca

Prema mišljenju stručnjaka, otkup zlata je po najnovijoj listi poslova koji su pogodni za pranje novca, jako visoko plasiran. Zbog toga i ne čudi sve veći broj firmi, radnji koje se sve češće otvaraju na teritoriji Srbije.

Saznaj više...
Nakitom se plaćaju računi

Otkup zlata je danas sve učestaliji posao, i zaista unosan. Otkup zlata se vrši u zlatarama, menjačnicama pa čak i frizerskim salonima. Prema zvaničnim podacima, otkup zlata sme da se bavi 880 radnji na teritoriji Srbije. 

Saznaj više...
Gde trgujete vašim zlatom?
U ovlaščenim zlatarama
Menjačnicama
Bilo kom lokalu koji se bavi otkupom
Preko interneta
Rezultati