second_logo

ALUMNI MEMBER

Otkup antičkog nameštaja

 

Šta je to antički nameštaj? Antički nameštaj podrazumeva stare komade nameštaja koji imaju umetničku, zanatsku ili istorijsku vrednost. Antički nameštaj,kao i ostali tipovi antikviteta prikupljani su i čuvane još u doba antičkog Rima. U tom periodu vladalo je ogromno interesovanje za antičke predmete sa teritorije stare Grčke. Antički nameštaj sakupljan je i dobima renesanse i klasicizma. Danas, u modernom dobu, ponovo je antika i antički nameštaj privukao veliku pažnju.

 

Antički nameštaj je komad nameštaja koji je stariji od 100 godina  u onom trenutku kada se njegova vrednost razmatra. Ovaj propis na snazi je od 1966. godine i donela ga je Vlada SAD-a. Navedena definicija antikviteta prihvaćena je svakom delu sveta.

 

Otkup nameštaja i njegova vrednost

 

Nameštaj koji je veoma star može imati velku umetničku, kolekcionarsku ili istorijsku vrednost. Takvi komadi nameštaja smatraju se antikvitetima i imaju nešto veću vrednost na tržištu. U zavisnosti od porekla, autentičnosti i očuvanosti određuje se cena za otkup nameštaja koji ima antikvarnu vrednost. 

 

Ukoliko u svom domu posedujete komade antičkog nameštaja i želite da ga date na procenu, posetite naš lokal. Takođe. ukoliko vam ova vrsta nameštaja ometa funkcionalnost prostora, i želite da ga se otarasite a da pritom nešto i zaradite, obratite nam se. Zalagaonica Golden Masters bavi se otkupom antičkog nameštaja. Nalazimo se na Zelenom vencu, u ulici Lomina 5a. Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

POSLEDNJE SA BLOGA
U Srbiji sve više trgovaca zlatom

Veliki broj radnji koje se bave otkupom zlata otvoreno je prethodne godine na teritoriji Srbije. Jedini uslov za obavljanje ove delatnosti je registracija firme koja se bavi proizvodnjom predmeta od dragocenih metala.

Saznaj više...
Otkup zlata na listi poslova za pranje novca

Prema mišljenju stručnjaka, otkup zlata je po najnovijoj listi poslova koji su pogodni za pranje novca, jako visoko plasiran. Zbog toga i ne čudi sve veći broj firmi, radnji koje se sve češće otvaraju na teritoriji Srbije.

Saznaj više...
Nakitom se plaćaju računi

Otkup zlata je danas sve učestaliji posao, i zaista unosan. Otkup zlata se vrši u zlatarama, menjačnicama pa čak i frizerskim salonima. Prema zvaničnim podacima, otkup zlata sme da se bavi 880 radnji na teritoriji Srbije. 

Saznaj više...
Gde trgujete vašim zlatom?
U ovlaščenim zlatarama
Menjačnicama
Bilo kom lokalu koji se bavi otkupom
Preko interneta
Rezultati