second_logo

ALUMNI MEMBER

Otkup dukata

 

Šta je dukat? Dukati su u narodu poznati kao zlatnici koji su se koristili u velikom broju evropskih zemalja sve do početka Prvog svetskog rata. Specifičnost dukata je to što je udeo čistog zlata ili srebra iznosila 98,6%. U prevodu, vrednost zlatnih i srebrnih dukata danas nije uopste mala. Dukat vuče korene od latinske reči dukatus što u prevodu znači vojvodstvo.

 

Posredovanje prilikom otkupa dukata je između ostalog i usluga koju nudi zalagaonica Golden Masters. Kada kažemo otkup dukata, mislimo na :

Zlatni dukati

 

Zlatni dukat je zapravo zlatnik koji se koristio u velikom broju evropskih zemalja do početka Prvog svetskog rata. Veličina zlatnog dukata bila je mala i karakterisalo ga je to što je izuzetno lak za kovanje. Zlatni dukati brzo su se proširili po Evropi i još brže postali deo novčanog prometa. Ako posedujete zlatni dukat, budite sigurni da on ima svoju novčanu vrednost i zbog toga vam savetujemo da posetite naš lokal i saznate koliko novca možete dobiti za njega ukoliko ga date u otkup.

 

Srebrni dukati

 

Srebrni dukati su poznati kao srebrnjaci koji su se koristili u velikom broju evropskih zemalja u novčanom prometu. Vrednost srebrnih dukata bila je dvanaest puta manja od vrednosti zlatnih dukata. Kao i zlatni dukati, i srebrni dukati imaju svoju vrednost pa ukoliko posedujete neki, posetite naš lokal i saznajte njegovu novčanu vrednost.

POSLEDNJE SA BLOGA
U Srbiji sve više trgovaca zlatom

Veliki broj radnji koje se bave otkupom zlata otvoreno je prethodne godine na teritoriji Srbije. Jedini uslov za obavljanje ove delatnosti je registracija firme koja se bavi proizvodnjom predmeta od dragocenih metala.

Saznaj više...
Otkup zlata na listi poslova za pranje novca

Prema mišljenju stručnjaka, otkup zlata je po najnovijoj listi poslova koji su pogodni za pranje novca, jako visoko plasiran. Zbog toga i ne čudi sve veći broj firmi, radnji koje se sve češće otvaraju na teritoriji Srbije.

Saznaj više...
Nakitom se plaćaju računi

Otkup zlata je danas sve učestaliji posao, i zaista unosan. Otkup zlata se vrši u zlatarama, menjačnicama pa čak i frizerskim salonima. Prema zvaničnim podacima, otkup zlata sme da se bavi 880 radnji na teritoriji Srbije. 

Saznaj više...
Gde trgujete vašim zlatom?
U ovlaščenim zlatarama
Menjačnicama
Bilo kom lokalu koji se bavi otkupom
Preko interneta
Rezultati