second_logo

ALUMNI MEMBER

Učestao otkup zlata u Srbiji

03.01.2014  |  Komentari (0)

Na Beogradskim ulicama verovatno više ne postoji menjačnica koja pored svog "najpovoljnijeg kursa u Beogradu" u ponudi nema i otkup zlata kao uslugu.  U zadnje vreme, trn u oku su radnje koje se bave jedino otkupom plemenitih metala

 

Neko bi rekao da je narod tokom devedestig godina prodao sve dragocenosti koje je imao u svom vlasništvu. Međutim, očigledno je da su stanovnici naše zemlje u šteku ostavili još što svedoči i sve veći broj menjačnica i radnji za otkup zlata koje tvrde da posla i dalje ima i to u dobrom obimu.

 

Otkup zlata u menjačnicama

 

Ipak, zlatari su ogorčeni na državu koja dozvoljava menjačnicama i drugim manjim radanjama da se igraju sa cenom otkupa zlata i nakta i smatraju da većina ovakvih radnji obmanjuje građane.

 

Zakon o kontroli plemenitih metala kaže da otkup zlata i trgovinu ostalim plemenitim metalima mogu vršiti jedino oni čija je delatnost proizvodnja dragocenih metala.

 

Iako možda deluje sumnjivo zato što svakog dana radnje za otkup zlata niču kao pečurke, ipak njihovo poslovanje je legalno ukoliko su prijavljeni kao zlatari. Međutim, sigurno je da postoje oni koji su za sada van državne kontrole, odnosno oni koji rade na crno. 

POGLEDAJ SLICNE TEME

 • U Srbiji sve više trgovaca zlatom

  Veliki broj radnji koje se bave otkupom zlata otvoreno je prethodne godine na teritoriji Srbije. Jedini uslov za obavljanje ove delatnosti je registracija firme koja se bavi proizvodnjom predmeta od dragocenih metala.

  Saznaj više...
 • Otkup zlata na listi poslova za pranje novca

  Prema mišljenju stručnjaka, otkup zlata je po najnovijoj listi poslova koji su pogodni za pranje novca, jako visoko plasiran. Zbog toga i ne čudi sve veći broj firmi, radnji koje se sve češće otvaraju na teritoriji Srbije.

  Saznaj više...
 • Nakitom se plaćaju računi

  Otkup zlata je danas sve učestaliji posao, i zaista unosan. Otkup zlata se vrši u zlatarama, menjačnicama pa čak i frizerskim salonima. Prema zvaničnim podacima, otkup zlata sme da se bavi 880 radnji na teritoriji Srbije. 

  Saznaj više...
 • Vlasnici radnje za otkup zlata prevarili zaposlene

  Da sve više postoji radnji i firmi koje u praksi ne poštuju zakon kojim se propisuje legalan način obavalja delatnosti trgovne zlatom svedoči i poslednji primer prevare vlasnik kompanije Gold Exchange.

  Saznaj više...

Komentari

Napiši komentar