second_logo

ALUMNI MEMBER

Gemološka laboratorija u okviru naše zalagaonice

 

Zalagaonica Golden Masters u okviru svojih prostorija poseduje i gemološku laboratoriju. Sa ponosom možemo istaći da za nas rade diplomirani gemolozi koji su svoje znanje i iskustvo sticali na poznatim i priznatim školama od Evrope do Azije. U okviru naše gemološke laboratorije vrši se procena :

  • Brilijanata
  • Poludragog kamenja
  • Dragog kamenja
  • Nakita

Nakon izvršenih procena, svaki od predmeta procene dobija sertifikat. Takođe, pružamo pomoć prilikom odabira vašeg dragulja za vas ili vama dragu osobu.

 

Intrumenti gemološke laboratorije

 

U okviru naše gemološke laboratorije nalaze se priznati i kvalitetni instrumenti za najtačniju procenu dragog, poludragog kamenja i nakita. 

 

Koncept 4c

 

S obzirom da su dijamanti veoma dragoceni i vredni, neophodno je da postoji univerzalni sistem ocenjevanja kako bi se kvalitet uporedio. Krajem 1940-ih i početkom 1950-ih, GIA je razvila International Diamond Grading System pomoću kojeg se objektivno ocenjuju dijamanti. Više o ovom koceptu pročitajte ovde.

 

                            

 

POSLEDNJE SA BLOGA
U Srbiji sve više trgovaca zlatom

Veliki broj radnji koje se bave otkupom zlata otvoreno je prethodne godine na teritoriji Srbije. Jedini uslov za obavljanje ove delatnosti je registracija firme koja se bavi proizvodnjom predmeta od dragocenih metala.

Saznaj više...
Otkup zlata na listi poslova za pranje novca

Prema mišljenju stručnjaka, otkup zlata je po najnovijoj listi poslova koji su pogodni za pranje novca, jako visoko plasiran. Zbog toga i ne čudi sve veći broj firmi, radnji koje se sve češće otvaraju na teritoriji Srbije.

Saznaj više...
Nakitom se plaćaju računi

Otkup zlata je danas sve učestaliji posao, i zaista unosan. Otkup zlata se vrši u zlatarama, menjačnicama pa čak i frizerskim salonima. Prema zvaničnim podacima, otkup zlata sme da se bavi 880 radnji na teritoriji Srbije. 

Saznaj više...
Gde trgujete vašim zlatom?
U ovlaščenim zlatarama
Menjačnicama
Bilo kom lokalu koji se bavi otkupom
Preko interneta
Rezultati